Стало відомо, чи підтвердилася інформація про те, що українцям будуть надсилати повістки для явки до військкомату в додатку "Дія". У Міністерстві цифрових трансформацій прокоментували новину.

Вже кілька днів на просторах інтернету обговорюють, що в Міністерстві цифрових трансформацій працюють над оновленням додатка "Дія", яке передбачає додавання однієї цікавої функції. Вона полягає в тому, щоб зробити процедуру призову було легше. Тобто, українці отримуватимуть повістки прямо в додатку.

Додаток "Дія"
Додаток "Дія"

Багатьох ця новина дуже обурила. Були ті, хто поспішив видалити додаток з метою уникнути "неминучої долі". У пресслужбі Міністерства цифрових трансформацій вважали за потрібне прокоментувати даний факт, який наробив так багато шуму серед користувачів "Дії".

Виявилося, що ця інформація не відповідає дійсності. Фейк в Інтернеті масово продовжують поширювати і по сьогоднішній день. В Міністерстві не планують додавати цю функцію, пояснюючи це тим, що вручення повісток справа серйозна і одним смартфоном тут не обійтися.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вручати повістки можна тільки особисто в руки. Також у пресслужбі закликають прислухатися лише до офіційних джерел.

"Уточнили у команди. Ми таку інформацію не можемо підтвердити. Не знаємо, хто її поширює", - повідомила представниця пресслужби.

Військовий призов, скріншот: Youtube
Військовий призов, скріншот: Youtube

Нагадаємо, в Мінсоцполітики анонсували виплати соцдопомоги ще однієї категорії українців: хто отримає гроші

Як повідомляв Знай.uа, працевлаштування під час війни: названо топ-5 найбільш затребуваних фахівців

Також портал Знай.uа писав, скільки українців втратили роботу під час війни: у міжнародній організації праці оцінили рівень безробіття