У Верховній Раді України відновили відповідальність за несплату податків, а також податкові перевірки. Вже внесено зміни до Податкового кодексу, які повертають відшкодування податку на додану вартість, а також відповідальність за несплату податків, фактично скасовану після початку повномасштабної війни.

За відповідний законопроєкт № 7360 проголосувало 276 народних депутатів. Зазначається, що бізнес зобов'язаний відновити сплату податків не пізніше двох місяців після того, як у нього з'являється така можливість.

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

Платники податку, які перейшли на спрощену систему оподаткування зі сплатою 2% податку, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов'язків з 24 лютого 2022 року, якщо почали сплачувати податки протягом 60 днів із дня переходу на спрощену систему.

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Додамо, платники податків, які виправлять помилки до 20 липня 2022 року, звільняються від штрафних санкцій. До того ж відновлюються податкові перевірки.

Варто нагадати, що 15 березня Верховна Рада проголосувала за значну спрощення податкового законодавства на період воєнного стану на території України.

Нагадаємо, Мінекономіки виділило додатково 1,882 млрд грн на "єПідтримку": українці отримають довгоочікувані 6500 грн.

Раніше портал Знай писав, журналістка Катерина Котенкова розповіла про новий законопроєкт, яким пропонують повернути довоєнні вимоги до підприємців.

Також портал Знай повідомляв, купівля та продаж нерухомості під час війни: український юрист Олександр Моргун пояснив всі тонкощі.