Стало відомо про те, скільки платять країни Європейського Союзу українським біженцям. Починаючи з 5 квітня почав діяти урядовий проект підтримки дітей, які будуть реалізовані спільно з ЮНІСЕФ.

Право на отримання додаткових виплат мають: сім з трьома і більше дітьми, сім'ї з двома і більше дітьми, з яких в однієї з є інвалідність.

Українці, які прибули до Польщі через війну, можуть отримати фінансову допомогу від ООН протягом трьох місяців. На першу особу з сім'ї платять приблизно 4824 гривні, і по 4135 на інших чотирьох дітей.

Гроші, фото: скріншот з відео
Гроші, фото: скріншот з відео

Для отримання коштів потрібно заповнити форму, і зустрітися з представниками програми в певний час. При собі потрібно мати посвідчення особи, і надати на місці відбитки пальців. Через тиждень кошти прийдуть на рахунок, і їх можна буде зняти в банкоматі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У Чехії українцям видають 6445 гривень. Їх виплачують протягом півроку, і якщо протягом цього часу ви не зможете поліпшити своє фінансове становище, то допомогу продовжать ще на 5 місяців.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Основну допомогу виплачують українцям у Словаччині. Дорослі отримують 69 євро (2227 грн) на людину, якщо це люди з дітьми – 130 євро (4238 грн). Пара з дітьми може розраховувати на 179 євро (5795 грн), а якщо дітей понад чотирьох, то в межах 191 — 241 Євро (до 7812 грн).

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

У Німеччині з 1 червня українським біженцям виплачуватимуть по 12 817 гривень на місяць. Для них спеціально спростять доступ до центрів зайнятості та охорони здоров'я. Також, будуть організовані курси з німецької.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Нагадаємо, що буде з пенсіями за квітень і Березень під час війни: куди звертатися, якщо не отримали виплати

Раніше повідомлялося, що українські переселенці зіткнулися з проблемами в Польщі: обмежені вакансії і черги в школи

Також, як українцям знайти роботу під час війни: сервіси з пошуку вакансій по всьому світу