Одіозна викладачка, філолог та політик Ірина Фаріон знана тим, що відстоює чистоту української мови та все українське. Цього разу вона звернулася до українських біженців, які, на її думку, ганьблять Батьківщину за кордоном. Відповідне відео поширюється у соцмережах.

Зокрема, Фаріон звернула увагу на те, що деякі біженці, які ховаються від війни з Росією в сусідній Польщі, продовжують користуватися у побуті російською мовою.

«Польща в шоці від того, що приїжджають українські біженці і говорять мовою путіна. І Польща вже тренує тривогу, бо розуміє, що путін і її прийде визволяти від русскоязичного насєлєнія, яке опинилося зараз у Польщі. Слухайте, біженці, припиніть ганьбити Україну. Тим, що ви говорите путінським язиком. І не несіть загрози для Польщі, бо ви вже цю загрозу для України зробили», - стверджує Фаріон.

Ірина Фаріон, скріншот з відео
Ірина Фаріон, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, сама Фаріон неодноразово ставала фігуранткою гучних скандалів.