У мережі з'явилася нова інформація про піхотинців, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний. Всі живі і здорові.

Про це стало відомо завдяки повідомленню ВМС ЗС України в соціальній мережі Facebook.

У суботу, 26 лютого з'явилася інформація про те, що на острові Зміїний можуть бути постраждалі і загиблі серед українських військових. Тоді острів незаконно зайняли окупанти, і взяли в полон українців.

"Незаконне захоплення цивільного судна - некомбатанта, який не здійснював жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права. Вимагаємо від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України. Звертаємося до світової спільноти, до віруючих всіх Церков з проханням вжити всіх можливих заходів впливу на РФ для повернення наших громадян" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

На щастя, всі побратими України живі, і з ними все добре, однак, російська пропаганда продовжує розкручувати неправдиву новину про те, що влада України їх кинула. Це неправда.

"У свою чергу, окупанти "забули" повідомити про те, що вони повністю розбили інфраструктуру острова: маяк, вишки, антени, тощо. Відповідно зв'язок зі зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв'язатися з особовим складом і дізнатися його долю були марні. А постійні обстріли з боку бойових кораблів і авіації РФ не дозволили доставити підмогу за морськими піхотинцями" - йдеться далі в публікації.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Ворог вкотре продемонстрував свою сутність, і довів, що правди в їхніх словах вкрай мало.

Нагадаємо, що ніколи не забудемо: український Матрос Віталій Скакун ціною свого життя зупинив війська Путіна, підірвавши міст

Раніше повідомлялося, що грузинський балкер відмовився заправляти російське судно і відправив його гребти веслами

Також, ЗМІ заявляють про звільнення Гостемеля воїнами ЗСУ