Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес у своїй недавній заяві практично відкрито погрожував президенту РФ Володимиру Путіну. Він пригадав історичні події 1853 року, коли шотландська армія під час Кримської війни влаштувала хорошу прочуханку царю.

Як передає видання The Independent, про це це стало відомо під час бесіди Бена Уоллеса з військовими в будівлі кінної гвардії у Вестмінстері.

Перед різкими словами міністр оборони зазначив, що Великобританія має тисячу осіб у резерві для реагування на кризу, яку може спровокувати Росія, і пригрозив Путіну так званою "розправою" у разі чергової агресії.

Міністр Міноборони Британії, Бен Уоллес
Міністр Міноборони Британії, Бен Уоллес

Уоллес також підкреслив, що президент РФ своїми діями позбувся багатьох союзників і колег, практично "відірвавши" себе від світу і викликавши хвилю несхвалення багатьох країн світу, включаючи Великобританію.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Шотландські гвардійці штовхнули дупу царя Миколи I в 1853 році в Криму - ми завжди можемо зробити це знову. Цар Микола I зробив ту ж помилку, що і Путін... у нього не було ні друзів, ні союзів", - сказав Бен Уоллес.

Варто відзначити, що Великобританія вже "покарала" Росію санкціями за визнання незалежності "Л/ДНР" Путіном і агресією в бік України. Прем'єр-міністр Борис Джонсон ввів санкції проти низки російських банків і бізнесменів. Обмеження передбачають заморозку активів і заборону на в'їзд в країну.

Фото: Путін, РБК
Фото: Путін, РБК

Нагадаємо, українські сайти зазнали кібератаки: "лягли" Кабмін, ВРУ, МЗС і банківські картки спікера Стефанчука

Як повідомляв Знай.uа, офіційна заява СБУ про введення надзвичайного стану: що потрібно знати кожному українцю

Також портал Знай.uа писав, що в СБУ повідомили про несправну техніку російської армії: "Третина нездатна самостійно пересуватися"