У Службі безпеки України виступили з серйозною заявою. Мова пішла про введення надзвичайного стану в Україні.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, а також інформація продубльована на сторінках у соціальних мережах.

Там зазначають, що ситуація, в якій зараз перебуває наша країна вимагає від нас єднання, спокою, а також рішучості. Крім того, потрібно бути завжди готовим до можливого захисту України від ворогів.

"Заради безпеки держави і нашої перемоги в гібридній війні ми повинні перш за все працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики і продумувати кожен свій крок вперед, враховуючи потенційний розвиток різних сценаріїв. Рішення влади тимчасово ввести надзвичайний стан по всій території України необхідне і виважене" -йдеться в повідомленні прес-служби.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Справа в тому, що ескалація на сході супроводжується спробами розхитати українське суспільство, і розділити його на частини. Всьому виною панічні настрої, кібератаки, а також активізація агентів з країни-агресора.

СБУ. Фото: Facebook
СБУ. Фото: Facebook

В СБУ зазначають, що знають про це, і на даний момент ситуація знаходиться під контролем.

Введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, поліпшення захисту об'єктів критичної інфраструктури та громадського порядку.

Найголовніше, не потрібно думати, що після введення надзвичайного стану життя мирних громадян якось зміниться. Кожен регіон країни має свою специфіку.

Засідання РНБО, сайт президента
Засідання РНБО, сайт президента

Немає причин для того, щоб розводити паніку і поширювати фейки. Зараз вводиться надзвичайний стан, а не військовий, як почали багато писати в ЗМІ.

Нагадаємо, що РНБО ухвалила рішення ввести надзвичайний стан на всій території України, крім Донецької та Луганської областей

Раніше повідомлялося, що в СБУ повідомили про несправну техніку російської армії: "третина нездатна самостійно пересуватися"

Також, російські окупанти атакували позиції ЗСУ з "Градів": обірвалося життя одного українського захисника