Стало відомо про те, що народні депутати Верховної Ради України по всій видимості проголосують за введення в країні надзвичайного стану.

Про це у своєму Telegram-каналі написав народний депутат Ярослав Железняк. Він зазначив, що відповідне рішення можуть прийняти вже ближче до обіду.

"З високою ймовірністю о 12:30 голосуватиме надзвичайний стан у низці областей (не по всій країні)" - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що надзвичайний стан - особливий режим діяльності органів державної влади та управління, що допускає встановлені спеціальним законом обмеження прав і свобод громадян та юридичних осіб, а також покладання на них додаткових обов'язків.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Для ФОП вступили у дію нові правила Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

До слова, у вівторок, 22 лютого Володимир Зеленський вже звертався до народу, і зазначив, що ним був підписаний указ про мобілізацію резервістів в армію, але, при цьому зазначив, що на даний момент потреби у військовому становищі, а також у загальній мобілізації немає.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот youtube
Володимир Зеленський. Фото: скріншот youtube

Це відбудеться тільки в тому випадку, якщо Російська Федерація зважиться на повномасштабне вторгнення.

Експерти відзначають, що Кремль повторює Грузинський сценарій, коли в 2008 році війська увійшли в Південну Осетію і Абхазію. Крім того, документ про те, що Росія визнає ці території незалежними практично ідентичні, хоч і пройшло практично 15 років.

Донбас, фото: армія Інформ
Донбас, фото: армія Інформ

Нагадаємо, що у Верховній Раді запропонували ввести воєнний стан у зв'язку з ескалацією конфлікту Росією: деталі

Раніше повідомлялося, що призив резервістів до лав ЗСУ починається 23 лютого - хто вже сьогодні взує берці

Також, Володимир Зеленський закликає резервістів і зменшує податки: ціни на бензин впадуть