Понеділок, 21 лютого назавжди увійде в історію, так як президент Російської Федерації порушив всі закони, і визнав "ДНР" і "ЛНР". Як виявилося, найімовірніше вони визнані в межах всієї області, а не тільки окуповані частини.

Про це повідомляє голова Комітет Державної Думи по СНД Леонід Калашников.

На опублікованих в мережу кадрах показано, як виглядали області раніше, а також як йде лінія фронту зараз.

Донбас, фото: вільне джерело
Донбас, фото: вільне джерело

Донбас, фото: вільне джерело
Донбас, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

При цьому ще вчора заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Андрій Климов заявляв, що Росія визнає "ЛДНР" в "кордонах, які зараз фактично встановлені".

Це питання досить серйозне, адже, це потенційне захоплення по суті 3/4 Донбасу, які сьогодні залишаються під контролем України.

У Міністерстві закордонних справ України вже випустили заяву, в якій засудили Російську Федерацію за визнання "Л/ДНР". Також, у відомстві зазначили, що буде використаний весь дипломатичний аресенал, щоб уникнути збройного конфлікту і введення санкцій проти РФ.

Тепер всі події будуть залежати від реакції світової спільноти на такі дії Володимира Путіна.

Вночі Володимир Зеленський випустив звернення, в якому попросив українців не панікувати, і що країна продовжить вирішувати питання дипломатичним шляхом, адже це єдиний здоровий варіант, від якого ніхто не постраждає.

Визнали республіки ще кілька невеликих країн, але в основному такі дії були засуджені в світовому співтоваристві.

Пізніше перший заступник комітету Держдуми з міжнародних справ Світлана Журова у розмові з РБК спростувала визнання "ЛНР" та "ДНР" у межах Донецької та Луганської областей України.

"У тих межах, що зараз, звісно. Ніхто не збирається йти далі. Ми в документах жодних інших кордонів не визначали", - сказала Журова.

Нагадаємо, що світу нагадали, як Путін збрехав у 2008 році з приводу Криму

Раніше повідомлялося, що Радбез ООН засудив Росію за визнання "Л / ДНР" і підтримав Україну: "Кремль підійшов до небезпечної межі"

Також, Володимир Путін визнав "Л / ДНР" незалежними у зверненні до росіян.