Ситуація на Донбасі продовжує загострюватися. Особливо напруженою вона стала після промови президента країни-агресора Володимира Путіна, який заявив про намір офіційно ввести війська на окуповану територію Луганської та Донецької областей України. Для цього він визнав так звані "ЛНР" і "ДНР" незалежними республіками.

Після цього Радбез ООН зібрав термінове засідання по Україні. Головні тези, озвучені зборами:

  • За словами постійного представника США при ООН, "Путін розірвав на шматки Мінські угоди, і не віриться, що він на цьому зупиниться". Штати готові ввести нові санкції проти РФ вже 22 лютого.
  • Постпред Великобританії закликала Росію "відійти від небезпечної межі, до якої підійшов Кремль».
  • Постпред Ірландії зазначив, що "Україна зберегла обличчя, незважаючи на численні провокації з боку РФ".
  • Постпред України при ООН запевнив, що наша країна бажає тільки миру, і вимагає від РФ скасувати рішення про визнання "Л/ДНР", щоб повернутися за стіл переговорів.

"Немає вакцини від вірусу, поширюваного Кремлем", - додав він.

Путін. Фото: Youtube
Путін. Фото: Youtube

  • У свою чергу постпред Росії при ООН вибухнув звинуваченнями у бік Києва в підготовці до "військової авантюри" і заявив, що саме через це було прийнято рішення визнати незалежними "Л/ДНР".

"Київ при Зеленському повернувся до войовничої риторики і зробив все, щоб зруйнувати Мінські угоди... важливо сконцентруватися на тому, як уникнути війни і змусити Україну припинити обстріли «Л/ДНР», - заявив представник Кремля.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

екстрена нарада Радбезу ООН
екстрена нарада Радбезу ООН

Нагадаємо, раніше ми писали, що Володимир Путін вводить війська в "Л/ДНР" заради "русского мира": по Донецьку їдуть колони важкої техніки.

Як повідомляв портал " Знай.ua", Володимир Путін визнав "Л / ДНР" незалежними у зверненні до росіян.

Також " Знай.ua " писав, що світу нагадали, як Путін збрехав у 2008 році з приводу Криму: "будете задоволені".


.