Понеділок, 21 лютого 2022 року, один з найстрашніших і незабутніх днів в Україні - адже президент Російської Федерації Володимир Путін випустив зі зверненням до росіян, в якому, в агресивній формі, розповів про всі гріхи нашої країни і визнав незалежність так званих "Л/ДНР".

Початок цього звернення було досить моторошним, так як можна було чітко почути реальний голос загрози ядерної війни. Здавалося, ніби Путін може оголосити Україні війну. Благо цього не сталося. Тим не менш, погані новини все ж є. Бо на території Донбасу помічено російське важке озброєння, яке опинилося там нібито заради захисту території від воїнів ЗСУ. Однак вони ж ніяк не піддаються на провокації і зовсім не обстрілювали регіони ОРДЛО. Це все провокації бойовиків.

Свято для воїнів ЗСУ, скріншот: Facebook
Свято для воїнів ЗСУ, скріншот: Facebook

Багато хто чекав звернення президента України до народу після засідання РНБО. Однак воно тривало дуже довго. Жодної інформації досі невідомо. Однак через довгі години очікування, до другої години ночі Володимир Зеленський звернувся до українців. Відео з'явилося на державних телеканалах і в його Telegram.

В першу чергу глава держави запевнив, що це публічне визнання так званих "Л/ДНР" означають лише про односторонній вихід з Мінських угод. Українські воїни не піддаються на провокації, наші кордони надійно захищені. А міжнародно-визнані кордони України залишаться такими ж ,як і раніше (з Кримом, Донецьком і Луганськом).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У нас немає часу на уроки історії! Ми хочемо миру", - заявляє Володимир Зеленський, натякаючи на довгу і нудну промову Володимира Путіна.

Зокрема, президент заявив, що ми досі перебуваємо на своїй землі - ми нікого не боїмося і нікому нічого не віддамо. В цей же час МЗС України направив запит державам-членам Радбезу ООН на основі Будапештського меморандуму. Також відомо, що було ініційовано особисто Зеленським скликання засідання Радбезу ООН, ОБСЄ та саміту нормандської четвірки.

Зараз наші партнери повинні показати чіткі кроки підтримки України.