Володимир Путін зробив офіційне оголошення про визнання незалежності "ЛНДР", як того і просили їх "ватажки". Території, які завжди належали Україні, але довгі роки були окупованими Росією, тепер стали повністю самостійними.

Як відомо, 21 лютого відбулося засідання Ради Безпеки Росії, на якому обговорювалася можливість визнати "ЛДНР" незалежними. З таким проханням раніше офіційно виступили так звані "ватажки" Пушилін і Пасічник. Багато чиновників підтримали цю ідею, також були пропозиції залишити регіони в їх первісному вигляді, які вони були до окупації.

Заступник голови адміністрації РФ Козак, скріншот з відео
Заступник голови адміністрації РФ Козак, скріншот з відео

Мабуть, для Путіна знайшлося достатньо причин, щоб прийняти рішення - він оголосив "ЛДНР" незалежними, самостійними територіями під час прямого ефіру, у зверненні до всіх росіян.

"Ще раз підкреслю, що Україна для нас не просто сусідня країна, це невід'ємна частина нашої власної історії, культури, духовного простору. Це наші товариші, близькі. Люди, пов'язані з нами кровними, сімейними узами. Сучасна Україна була цілком і повністю створена Росією", - зробив невеликий вступ Путін перед важливим оголошенням.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Путін, скріншот з відео
Путін, скріншот з відео

Крім того, в його словах звучала явна загроза Україні та її народу.

"Ви хочете декомунізації? Ну що ж, нас цілком це влаштовує. Ми готові Вам показати, що таке справжня декомунізація. Неможливо без здригання згадувати про страшну трагедію Одеси, злочинці не понесли покарання, але ми знаємо їх поіменно, ми зробимо все, щоб їх знайти і покарати", - сказав Путін.

Путін, скріншот з відео
Путін, скріншот з відео

Він також в черговий раз нагадав, що приєднання України до НАТО стане великою загрозою для безпеки Росії. Але поділився цікавими подробицями з минулого. Виявляється, РФ теж розраховувала на подібний союз.

"Ніколи не говорив публічно, в 2000-му році я запитав Клінтона, як Америка поставиться до того щоб прийняти Росію в НАТО, реакція виглядала досить стриманою", - повідомив президент РФ.

Варто відзначити, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соціальних мережах відреагував на таке рішення Путіна. Він підкреслив, що "всі розуміють наслідки".

Дмитро Кулеба, скріншот з Twitter
Дмитро Кулеба, скріншот з Twitter

Є інформація, що тепер, коли "ЛДНР" є незалежними, на Донбас будуть введені російські війська. Про це повідомив депутат Держдуми Зюганов.

"Росія визнає "ЛНР" та "ДНР" у межах, які зараз фактично встановлені, питання про ратифікацію договорів про дружбу та співпрацю з республіками буде розглянуто Радою Федерації 22 лютого", - заявив заступник голови комітету Ради Федерації РФ у міжнародних справах Андрій Клімов.

Нагадаємо, глава Нацгвардії РФ "втратив" спільний кордон з Україною, але знайшов з США: "Накачують зброєю, ядерний арсенал"

Як повідомляв Знай.uа, Путін побоявся за РФ, якщо Україну приймуть в НАТО: "Росія робила все, щоб мирним шляхом..."

Також портал Знай.uа писав, що в РФ показали кадри "війни" на Донбасі, але осоромилися відразу ж: "відірвана" нога без крові і крики після команди