На тлі загострення ситуації на кордонах України, у штабі ООС змушені повідомляти про фейки та фейкову інформацію.

Пропагандисти РФ ведуть посилену інформаційну атаку, про це повідомляє штаб ООС на сторінці у Facebook. За даними штабу, пропагандисти намагаються будь-якими методами скомпрометувати ЗСУ.

Також навмисне нагнітається ситуація. Агресор звинувачує українських військових, які витримують стриману оборонну стратегію, у нібито обстрілах ростовської області.

Скриншот фейкового повідомлення
Скриншот фейкового повідомлення

"Це не відповідає дійсності. Продемонстрована на фото та відео російськими пропагандистськими ЗМІ будівля більше схожа на "господарське приміщення", ані ж прикордонний пункт", - підкреслюють в Штабі ООС.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Скриншот фейкового повідомлення
Скриншот фейкового повідомлення

Також підкреслюють, що артпідрозділи зі складу ООС перебувають в районах відведення. Навіть за технічними характеристиками озброєння ЗСУ неможливо було гіпотетично уразити "зазначений господарський об’єкт".

Скриншот фейкового повідомлення
Скриншот фейкового повідомлення

Попри інформацію, яку розповсюджують пропагандистські ЗМІ на території РФ, щодо різкого загострення ситуації поблизу українсько-російського кордону, підрозділи ЗСУ знаходяться на своїх колишніх позиціях та не проводять наступальні дії.

Скриншот фейкового повідомлення
Скриншот фейкового повідомлення

"За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів", - зазначають у Штабі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у РНБО чітко показали, звідки ростуть ноги у провокацій на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", залишили дітей без батька, а пісню - без автора, загинув музикант, який захищав Україну від ворога.

Також "Знай.ua" писав, що українська армія після обстрілів на Донбасі "замуровує" КПВВ, щоб ніхто навіть носа не просунув.