Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що розвідка не зафіксувала відведення російських військ від українських кордонів, незважаючи на недавнє повідомлення від влади країни-агресора.

Як відомо, зовсім недавно представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков стверджував, що війська їх армії залишають кордони України і нібито повертаються з військових навчань. На доказ громадянам навіть надали відеоролик з танками, які рухаються в місця "дислокації".

Але в Міністерстві оборони України заявили, що ця інформація неправдива. Останній звіт української розвідки за 16 лютого не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська.

"На жаль, ми не можемо підтвердити цю інформацію об'єктивними показниками. Вона не підтверджується ні даними української розвідки, ні даними розвідтовариств наших стратегічних партнерів", - заявив Міністр оборони Олексій Резніков британському агентству Reuters.

Олексій Резніков - фото Міністерство оборони України
Олексій Резніков - фото Міністерство оборони України

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Глава Міноборони зазначив, що навіть якщо ворожі війська передислокуються з одного місця, то це, швидше за все, буде лише міграція в інший район поблизу України, а не реальне відведення військ.

"Всі війська, які вони перекинули повинні повернутися в пункти постійної дислокації. Тоді стане ясно, що вони скасували свої агресивні плани. Виведення людей недостатньо - необхідно також вивести озброєння і техніку", - сказав він.

А ось офіційний представник Держдепу Нед Прайс заявив, що США не бачать жодних ознак деескалації, а російські війська на кордоні України фактично висуваються на бойові позиції.

Представник Держдепу США Нед Прайс
Представник Держдепу США Нед Прайс

За даними українських військових, в даний час біля України зосереджено близько 140 тисяч російських військових і проросійських сепаратистських формувань, у тому числі 125 тисяч наземних військ.

Нагадаємо, українські воїни показали, з чим зустрінуть ворогів на кордоні: "Завжди готові до захисту!"

Як повідомляв Знай.uа, військові із зони ООС привітали українців з Днем єдності: "До кінця будемо захищати"

Також портал Знай.uа писав, це ВСУ чи Call of Duty? Захисники України показали, як знищити ворожі танки за допомогою NLAW