Державна служба України з надзвичайних ситуацій звернулася до НАТО про міжнародну допомогу у випадку масштабних надзвичайних ситуацій різного роду, які можуть торкнутися мирного населення.

Про це повідомили у Альянсі. Йдеться, зокрема, про більш ніж 100 позашляховиків, а також засоби розмінування та радіохімічної розвідки.

Прапор НАТО. Фото: Youtube
Прапор НАТО. Фото: Youtube

"15 лютого Євроатлантичний центр реагування на катастрофи отримав запит щодо міжнародної допомоги від України", – йдеться у повідомленні.

Рятувальники попросили у НАТО бульдозери та екскаватори, позашляховики, надувні човни, металошукачі, тепловізори, фільтрувальні станції, захисні костюми, гідрокостюми, ліки та засоби для надання першої меддопомоги.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Скриншот повідомлення на сайті НАТО
Скриншот повідомлення на сайті НАТО

Нагадаємо, 16 лютого США та інші країни союзниці України, попередили, що РФ може провести атаку на Україну. Внаслідок цього наша країна мала час для того аби підготуватися до можливого нападу.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що українське військо у стані бойової готовності. А Зеленський підкреслив, що українська сторона аналізує інформацію розвідки щодо загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну найближчим часом.

Нагадаємо, раніше Байден анонсував свій виступ у Білому Домі. Він запевнив, що розвідка та спецслужби моніторять кордони нашої країни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українським чиновникам можуть заборонити виїзд із країни на законодавчому рівні.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський заявив про підвищення зарплат українським захисникам.