Кілька днів тому в Україні з'явилося нове свято - День єднання, і відзначають його 16 лютого. Що тепер прийнято робити, і що він означає.

В Україні вперше відзначають День єднання, і започаткував цю традицію президент країни Володимир Зеленський під час того, як відповідав на чутки про масштабне вторгнення Російської Федерації на територію України.

Будівля Верховної Ради на честь цього дня була прикрашена національними прапорами, а президент Володимир Зеленський опублікував нове звернення, а також порадував ще однією фотографією зі своєю дружиною. Гарант підкреслив, що всі люди різні, і повинні бути об'єднані у важкі часи.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також був запущений челендж в соціальних мережах. Потрібно зробити фото або записати відео з прапором України, додати хештег #UAразом, і відзначити людину, якій ви передаєте челендж.

О 10 ранку було заплановано виконання гімну, а також в'язання синьо-жовтих стрічок. Дипломатичні установи повинні провести іміджеві заходи, які будуть спрямовані на єднання і підтримку України.

Верховна Рада, фото: Facebook
Верховна Рада, фото: Facebook

Крім цього Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів підвищити зарплати військовослужбовцям ЗСУ на 30% і співробітникам Держприкордонслужби і Нацгвардії на 20 %. І станеться це вже 1 березня.

Верховна Рада, фото: Facebook
Верховна Рада, фото: Facebook

Також, на честь свята була створена інформаційна платформа UAразом, і через неї планують повідомляти про стан ситуації в нашій країні.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський заявив про підвищення зарплат українським захисникам: виплати стануть вищими на 20-30%

Раніше повідомлялося, що 79-річна українська пенсіонерка стала зіркою світових ЗМІ: взялася за зброю, щоб захистити Батьківщину від ворога

Також, Іван Ургант вирішив пожартувати про перенесення війни між Росією і Україною