22 січня святкують День Соборності України. Це свято офіційно відзначається з 1999 року.

Настоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній на своїй фейсбук-сторінці зазначив, що сенс цього свята, має бути одним з ключових у ціннісній "системі координат" для кожного українця.

Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ
Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ

"Це те, що нас вирізняє, і водночас те, чого іноді нам так бракує... І хоча День Соборності історично нагадує нам про події вікової давнини, ідея сили в єдності – нині для нас актуальна, як ніколи. День Соборності України – це спомин про нашу історію, непросту долю нашого народу, про ціну свободи й незалежності, про те, хто ми є і ким хочемо бути. Сучасні події нинішньої російської агресії лише підсилюють значимість того Акту злуки УНР і ЗУНР, який відбувся 103 роки тому на площі біля стародавньої Софії Київської. Бо знову Україну хочуть "пошматувати", - зазначив Епіфаній.

Епіфаній наголосив, що День Соборності України є надзвичайно важливим святом, адже воно нагадує про найголовніший урок нашої історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка. Коли наш народ гуртується, то перемогу отримати набагато легше.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

"Якби наша держава від початку відновлення Незалежності мала сильний духовний фундамент, то "тіло" держави б не сипалося, і нам напевне вдалося б уникнути окупації Криму та війни на Сході України. Бо соборність – це не лише єдність територій, насамперед – це єдність духовна", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Митрополит Епіфаній зрадів "силі" Томосу перед Різдвом Христовим і потішив українців доброю звісткою: "Зірка освітила шлях". Митрополит Епіфаній заговорив про те, яка надзвичайна подія сталася ще три роки тому

Раніше Знай писав, Митрополит Епіфаній розповів, як позбутися спокус, що збивають зі шляху порятунку: пірнанням в ополонку на Водохреща не обійтися

Також Знай повідомляв, рецепт щастя: топ порад від митрополита Епіфанія на рік Тигра. Митрополит Епіфаній нагадав про силу "чарівного слова", відомого всім змалечку