Ведучі "Ранок з Україною" Лілія Ребрик та Григорій Герман поділилися корисною інформацією, простими правилами, як діяти під час терористичної небезпеки - при замінуванні локацій.

Найголовніші, про які і думати не потрібно - зберігати спокій, не панікувати і покинути приміщення. Краще не проявляти власну ініціативу в таких ситуаціях. Краще прислухатися до команд охоронців або з гучномовця.

"Мінування" КМДА - фото Знай.ua
"Мінування" КМДА - фото Знай.ua

Закритий підземний простір часто стає мішенню псевдомінерів - що робити, коли немає загальної інформації?

"Одне з найпоширеніших базових рішень - евакуація. Треба сформувати певний алгоритм дій: забрати особисті речі, але якщо ви везете великогабаритний багаж, краще залишити його. Якщо ви перебуваєте на станції – повідомте про небезпеку провідникам і спокійно рухайтеся до ескалаторів. Якщо ви перебуваєте в поїзді - не залишайте його самостійно, дочекайтеся команди", - заявляє експерт з безпеки Сергій Шабовта.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Паніка в цій ситуації абсолютно не потрібна. Важливо відійти від натовпу, сконцентруватися, заспокоїтися і критично оцінити ситуацію.

"Мінування" КМДА - фото Знай.ua
"Мінування" КМДА - фото Знай.ua

Якщо повідомили про замінування шкільного закладу-важливо дітям пояснити, що робити (спокійно і чітко). І взагалі-періодично проводити навчання евакуації.

Нагадаємо, в Києві замінували мерію: зловмисник вимагає віртуальні гроші

Як повідомляв "Знай.ua", Петру Порошенку обрали запобіжний захід, центр Києва оточили сотні правоохоронців: ексклюзивний репортаж з місця подій

Знай.ua писав, чоловік "замінував" ТЕС, бо не впустили на екскурсію: образливому меснику світить до 6 років в'язниці