Про факт просування в службовому розслідуванні щодо стрілянини на "Південмаші", під час якої 20-річний Аремій Рябчук смертельно поранив своїх товаришів по службі, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету одного з українських телеканалів.

Артемій Рябчук. Фото: ТСН
Артемій Рябчук. Фото: ТСН
Артемій Рябчук. Фото: ТСН

"Представниками комісії проведено анкетування особового складу частини № 3021 НГУ. Вже до початку ґрунтовного аналізу анкет, який ось-ось почнеться, можу сказати, що комісією виявлені факти позастатутних відносин. Отримані матеріали буде направлено у найближчі дні в ДБР", - заявив Єнін.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Єнін підкреслив, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу, які досі невідомі. Їх з'ясовуватиме ДБР в рамках досудового розслідування.

Розслідування у справі Артемія Рябчука, скріншот: YouTube
Розслідування у справі Артемія Рябчука, скріншот: YouTube

"Комісією виявлено порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яку повинно була бути належним чином зачинено. Також викликає питання якість інструктажу перед заступленням в наряд і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців – ряд медикаментів в аптечці був відсутній", — відзвітував Євген Єнін.

Розслідування у справі Артемія Рябчука, скріншот: YouTube
Розслідування у справі Артемія Рябчука, скріншот: YouTube

У той же час заступник міністра повідомив, що госпіталізовані військовослужбовці поправляються. Частину з них вже виписано з реанімації.

Євген Єнін, перший заступник міністра внутрішніх справ
Євген Єнін, перший заступник міністра внутрішніх справ

"Вже наприкінці цього тижня частина членів комісії повернеться з Дніпра для більш ґрунтовної доповіді", — резюмував Єнін.

Варто також нагадати той факт, що в лікарні імені Мечникова в Дніпрі знаходяться четверо нацгвардійців, яких поранив 20-річний строковик Артемій Рябчук. Двоє з них готуються до виписки.

Раніше повідомляли, омбудсмен перевірила камеру "дніпровського стрілка" Рябчука в СІЗО: "Скарг не отримала".

Як повідомляв Знай.uа, потерпілий від Артемія Рябчука Семенченко відкинув версію булінгу у військчастині: "Він стоїть у дверях і стріляє".

Знай.uа писав, найважча поранена від куль "стрілка в Дніпрі" Жанна Шарова втратила 1,5 м кишки: "Я цю людину не знала".