Після того, як у Дніпрі військовослужбовець Артемій Рябчук розстріляв п'ятьох людей, з'явилися повідомлення про цькування у його військовій частині. Міністерство внутрішніх справ оголосило про створення нової гарячої лінії.

Про відкриття нової гарячої лінії, розповів очільник МВС Денис Монастирський на Telegram-каналі. Гарячу лінію відкрили не тільки для нацгвардійців але також їхніх батьків. Мова йде в першу чергу про військових термінової служби.

"Жоден випадок грубих позастатутних відносин не повинен залишатися без правової оцінки та покарання винних", - заявив Монастирський.

Разом з тим, у Верховній Раді зареєстрували проєкт ухвали про звільнення голови МВС Монастирського. Подробиць поки що немає.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Поки йде слідство, за порадою адвоката, Артемій Рябчук відмовився від усіх своїх свідчень.

Заява Рябчука. Фото: Telegram
Заява Рябчука. Фото: Telegram

Українці, які підтримують Артемія, зібралися біля Нацгвардії Одеської області та зібрали кошти на приватного адвоката. Адвокат заявив, що Рябчук є потерпілим і відмовляється від своїх показань раніше.

Також паралельно стало відомо, що заступник директора Теруправління ДБР у Полтаві Володимир Шилов заявив, що солдат Нацгвардії Артемій Рябчук, який розстріляв товаришів по службі на Південмаші, сам зв'язався з правоохоронцями та здався їм.

Нагадаємо, раніше адвокат Артемія Рябчука вимагає визнати його потерпілим після розстрілу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 22-річна дівчина може встати на ноги після розстрілу Артемієм Рябчуком.

Також "Знай.ua" писав, що дівчину, яка підвозила Артемія Рябчука в ту саму фатальну ніч розстрілу в місті Дніпро не можуть знайти донині.