Народний депутат вирішив висловитися стосовно накопичувальної пенсії. Виявляється, її можна буде передавати у спадок.

Про це розповіла народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету Верховної Ради з соціальної політики Галина Третьякова в інтерв'ю виданню Главком.

В майбутньому накопичувальну пенсію можна буде передавати у спадок, і це буде актуально у випадках, коли людина накопичує собі гідну старість, проте до пенсійного віку не доживає.

Пенсіонер. Фото: Мінфін.
Пенсіонер. Фото: Мінфін.
Пенсіонер. Фото: Мінфін.

«Причому є два механізми використання цих коштів: або для негайного використання, або для пенсійного забезпечення спадкоємця... Солідарний рівень-це тільки підстраховка на випадок, якщо людина все втратив. Більшість демократичних країн дозволяє людям збирати гроші на пенсію. В результаті пенсійної реформи українці теж будуть збирати" - розповіла народний депутат.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України почав тестування механізму накопичувальних пенсій ще наприкінці минулого року, і перевіряти його роботу будуть на співробітниках підприємств, що входять до програми великої приватизації. До чого призведе така система-покаже лише час.

Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua

Варто зазначити, що вже через місяць пенсійні виплати українців мають зрости, адже буде проведена традиційна індексація. Всього виплати стануть вище на 14%.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, що Рік виходу на пенсію, надбавки, стаж: як в Україні перевірити правильність нарахування виплат і від чого залежить їх розмір

Раніше повідомлялося, що українцям хочуть знову підвищити пенсійний вік: коли будемо йти на заслужений відпочинок

Також, пенсіонерка зірвала куш у 3 млн гривень - 10 років купувала лотерейні квитки і раптом пощастило.