На сторінці Міністерства соціальної політики розповіли про накопичувальні пенсії. Які гарантії працюють в інших країнах, щоб пенсійні накопичення не пропали.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook.

Як відомо, шахраї є в будь-яких країнах, і в будь-яких способах накопичення є ризики на майбутнє. Однак, в накопичувальних системах інших країн, які працюють вже не перший десяток років, вже була величезна кількість спроб і помилок. І якщо держава все контролює, тоді система працює вкрай надійно.

У Міністерстві соціальної політики розповіли, які висновки можна врахувати з міжнародного досвіду. По-перше-забезпечення рівня виплат, прибутковості пенсійних накопичень, створення відповідних фондів або резервів забезпечення характерні для пенсійних систем з встановленими виплатами (DB системи).

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Пенсіонери, скірншот із відео
Пенсіонери, скірншот із відео

За такі гарантії в кінцевому підсумку платить людина, знижує прибутковість його пенсійних накопичень. При системних кризах з урахуванням того, що активи пенсійних накопичень складають в середньому близько 70% ВВП країн, ресурсів фондів гарантування все одно не вистачить на виконання всіх пенсійних зобов'язань.

Другий момент - в системах з певними внесками, найчастіше використовують іншу систему захисту.

Вимоги до щоденної роботи постачальників послуг, персоналу, ключових функцій, ліцензування, вимоги до роботи в кращих інтересах клієнта. Вимоги до звітності, зовнішнього аудиту та особливі вимоги до інформаційної прозорості діяльності.

Пенсія, скріншот: YouTube
Пенсія, скріншот: YouTube

Обмеження доступу до коштів людей фінансовими установами, які ними керують, обмеження рівня витрат за рахунок пенсійних активів.

Тобто, якщо робити висновки, то в світі в системах в певними внесками, захист пенсійних накопичень відбувається за рахунок побудови операційної щоденної роботи системи, а також потрібно дотримуватися всіх правил.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Нагадаємо, телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень

Як повідомляв портал Знай, шахрай спритно обвів касирку навколо пальця: як не попастися на новий прийом. Зловмисник намагався обдурити касирку в магазині.

Також Знай писав, що молода львів'янка повторила трагічну долю Ганни Кареніної. Жінка загинула на місці НП.