У Міністерстві охорони здоров'я України спростували парочку найбезглуздіших і поширених міфів, в які вірять більшість людей з початку пандемії COVID-19.

Відповідний пост розмістили на офіційній сторінці МОЗ у Facebook. Як зазначено в публікації, коротке спростування під назвою "Чистий мозок" було створено спільно з Stopfake.

Отже, перший міф про те, що рак є грибком, який можливо побороти за допомогою квашеної капусти, засобами проти глистів або ж іншими кислими продуктами. Звичайно ж, це неправда, адже рак це мутація ДНК, яку вже точно не вилікувати подібними засобами, що частіше використовують проти гельмінтів і захворювань, що передаються статевим шляхом.

онкологія
онкологія

Наступний міф полягає в детоксі після вакцинації проти коронавірусу. Псевдо-медики радять різні методи для очищення організму після щеплення, але в МОЗ заявили, що зазначені побічні ефекти (головний біль, м'язовий біль, озноб, нудота та інші) цілком нормальні і сигналізують про те, організм людини, яка отримала вакцину, виробляє захист.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вакцинація, фото: Unian
Вакцинація, фото: Unian

Третій міф - гендиректор Pfizer Альберт Бурлой заявляв, що мікрочіп в таблетках створений для контролю населення. За твердженням користувачів, він нібито рекомендує вставляти мікрочіп в таблетки з метою контролю того, проковтнув пацієнт ліки чи ні.

Але, в МОЗ зазначили, що виступ гендиректора з цією промовою було знято в 2018 році, приблизно за два роки до пандемії COVID-19. Альберт Бурла говорив про препарат для лікування шизофренії, що містить цифровий датчик для відстеження прийому пацієнтом препарату. Вакцини, а також лікарські препарати, що застосовуються для лікування COVID-19, не містять мікрочіпів.

Нагадаємо, чисті зуби, повний шлунок і цукерочка: у МОЗ пояснили, як українцям підготуватися до ПЛР-тесту

Як повідомляв Знай.uа, МОЗ повідомило про нові обмеження: "червона" зона впевнено охоплює Україну, перелік областей

Також портал Знай.uа писав, що "зелені" сертифікати почали масово скасовувати