У Міністерстві охорони здоров'я розповіли українцям, як додати COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою, а також що робити якщо документ не з'явився в додатку "Дія". Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

У МОЗ нагадали, що після того, як людина прищепилася бустерною дозою вакциною проти коронавірусу новий COVID-сертифікат не підтягується в додатку "Дія" автоматично. Для того, щоб документ з'явився необхідно відправити запит на його отримання (у вкладці "Послуги"). Сертифікат з'явиться у вкладці "Документи" через кілька секунд.

Covid-сертифікат. Фото: скріншот youtube
Covid-сертифікат. Фото: скріншот youtube

Втім, може виникнути ситуація, коли після запиту covid-сертифікат про бустерне щеплення не підтягується. У відомстві зазначили, що це може статися якщо під час внесення даних про вакцинацію була допущена помилка. Для вирішення проблеми необхідно звернутися до лікаря, який робив щеплення і перевірити правильність внесених даних в електронну систему охорони здоров'я.

Скріншот facebook
Скріншот facebook

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також в МОЗ нагадали, що після бустерної вакцинації в додатку "Дія" буде відображатися два сертифікати. Один про вакцинацію двома дозами, а інший про бустерне щеплення. При цьому кінцева дата першого сертифіката змінилася, оскільки з 19 січня термін дії документа був скорочений до 270 днів.

Раніше Знай писав, локдаун в Україні: голова МОЗ Віктор Ляшко зробив важливу заяву.

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.

Нагадаємо, МОЗ дозволив українцям робити довідки в "Дії", більше ніяких черг.