Стало відомо про те, що ряд європейський країн призупиняє дію COVID-сертифікатів. Ще одна невелика перемога над коронавірусом.

Навіть незважаючи на те, що випадків по всьому світу стає тільки більше, ряд країн прийняли рішення призупинити дію сертифікатів.

Ось, наприклад, починаючи з суботи, п'ятого лютого уряд Литви вирішив перестати використовувати COVID-сертифікати всередині країни, і сподіваються на те, що більше до них ніколи не повернуться.

Covid-сертифікат. Фото: скріншот youtube
Covid-сертифікат. Фото: скріншот youtube

При цьому, там вводяться й інші обмеження-торгові центри зможуть працювати при кількості відвідувачів не більше однієї людини на 15 квадратних метрів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Після відмови від паспорта найголовніше-інформування населення, особливо про засоби індивідуального захисту-респіратори, медичні маски, обмеження контактів, особливо при відчутті симптомів або наявності контакту", - кажуть в уряді.

Аеропорт, фото: Знай.uа
Аеропорт, фото: Знай.uа

Також були скасовані паспорти і в Грузії, які з 1 грудня минулого року були обов'язковими при відвідуванні публічних місць.

Рішення про скасування " зелених паспортів "було прийнято на підставі швидкого поширення штаму коронавірусу" Омікрон " і порівняно легкого перебігу хвороби у тих, що заразилися.

Данія і зовсім не тільки скасувала обов'язковість COVID-паспорта, але і пом'якшила правила карантину. Тепер там практично немає обмежень.

Аеропорт, фото: Знай.ua
Аеропорт, фото: Знай.ua

У ВООЗ зазначають, що говорити про перемогу над коронавірусом ще дуже рано, і стурбовані скасуванням карантинних обмежень.

В ЄС зараз планують продовжити використання covid-сертифікатів для подорожей як мінімум до літа 2023 року.

Ковідний сертифікат скриншот youtube ТСН
Ковідний сертифікат скриншот youtube ТСН

Нагадаємо, що в Україні Covid-19 взяв свої 40 тисяч заражених, пробивши червоний "антирекорд": статистика МОЗ на 3 лютого

Раніше повідомлялося, що сертифікат про бустерну дозу: як згенерувати документ в "Дії" і що робити якщо не виходить, поради МОЗ

Також, МОЗ дозволив українцям робити довідки в "Дії", більше ніяких черг.