У додатку "Дія" доступні covid-сертифікати для дітей. Про це повідомляє Instagram-портал diia.gov.ua.

З посиленням карантину в більшості українських регіонів стало питання про отримання covid-сертифікатів, які повинні дозволити відвідувати ряд розважальних закладів в червоній зоні карантину.

При цьому проект "Дія" зазначає, що можна згенерувати covid-сертифікат для дитини від дванадцяти років за умови, якщо він пройшов повний курс вакцинації.

Covid-сертифікат, скріншот: diia.gov.ua
Covid-сертифікат, скріншот: diia.gov.ua

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Що для цього треба робити:

  • Додайте свідоцтво про народження дитини, знадобиться серія і номер документа;
  • Натисніть "послуги" 👉 🏻 "сovid-сертифікати" 👉 🏻 "отримати сертифікат";
  • Ознайомтеся зі згодою на передачу даних і поставте галочку;
  • Сертифікати дитини з'являться в додатку поруч з вашими

Відзначимо, що діти старше чотирнадцяти років і володіють ID-картою, мають можливість для генерації сovid-сертифіката самостійно.

Нагадаємо, що київські Ресторани придумали хитрий виверт в "червоній" зоні: тести продають разом з шампанським. Представник "УДАРу" Віталія Кличка розповів, що в одному з київських закладів пропонують купити експрес-тест

Раніше Знай писав, що Covid-сертифікат в " дії " можна буде отримати без вакцинації, але ненадовго. Міністр цифрової трансформації розповів про нововведення, яке дозволяє отримати сертифікат без вакцинації.

Також Знай повідомляв, 500-600 смертей на день - це єдиний серйозний аргумент за введення локдауну, - Анатолій Якименко.