На сайті президента України з'явилася Нова петиція, яка стосується використання водіям лід і ксенону. Вони стверджують, що це унеможливлює рух у нічний час.

Нова петиція була опублікована на сайті президента України, де кожен бажаючий може запропонувати те, що хотілося б змінити в країні.

Автор тексту вимагає заборонити використання лід і ксенон на всіх автомобілях крім автомобілів з встановленим лід освітленням заводом виробником згідно ПДР України.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Варто відзначити, що світлодіодні фари відносяться до оптики, яка використовує в якості джерел освітлення світлодіоди. Світлодіоди сьогодні широко застосовуються в автомобільній галузі завдяки ряду переваг: яскравості, насиченому світлу, низькому енергоспоживанню і тривалому терміну служби.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У них висока яскравість, яка може досягти 3500 люмен. Саме це, по всій видимості, і не подобається автору даної петиції.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Всього вона зібрала з 28 січня 167 підписів, з 25 тисяч необхідних. Якщо протягом трьох місяців вдасться зібрати потрібну кількість голосів, президент України Володимир Зеленський повинен буде розглянути дану пропозицію, а також винести рішення.

Чи Так це буде насправді, і чи змінить ситуацію на дорогах на краще, покаже лише час, і лише в тому випадку, якщо даний законопроект буде прийнятий.

Світло фар, скріншот: YouTube
Світло фар, скріншот: YouTube

Нагадавши, щоб не стати заручником негоди: елементарні поради від Укргідрометцентру для водіїв

Раніше повідомлялося, що чудо Різдва: жінка вижила після того, як виїхала на зустрічну і її автомобіль вибухнув від удару, поліцейські ледве загасили

Також, Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила українців про погіршення погодних умов у ряді регіонів.