З'явилася інформація, що уряд держави Данія (з населенням приблизно в 6 мільйонів людей) заявив про скасування всіх обмежень, пов'язаних з боротьбою проти поширення коронавірусної інфекції covid-19. На такий крок в країні пішли навіть незважаючи на те, що в Європі продовжує лютувати новий штам "Омікрон".

За словами прем'єр-міністра Метте Фредеріксен стає ясно, що нововведення почнуть діяти з 1 лютого.

Карантин в Данії, скріншот: YouTube
Карантин в Данії, скріншот: YouTube

Про те, що країна планує зняти всі карантинні обмеження, стало відомо напередодні. Однак деталей не озвучували, оскільки пропозицію повинен був схвалити парламент, що І сталося.

Так, вже наступного тижня в Данії скасують всі внутрішні обмеження, зокрема, масочний режим, "зелені пропуски" і комендантську годину для закладів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

"Ми прощаємося з обмеженнями і ласкаво просимо в життя, яке ми знали до коронавірусу", - заявила прем'єр-міністр Метте Фредеріксен.

Таке рішення було прийнято завдяки високому рівню вакцинації населення. За словами Фредеріксен, успішна програма вакцинації виявилася"суперзброєю".

Вона також додала, що коронавірус в Данії більше не буде вважатися "соціально-небезпечним" захворюванням. Згідно з опитуванням бюро AFP, Данія стане першою країною Європейського Союзу, яка зніме внутрішні обмеження, незважаючи на те, що штам "Омікрон" охопив континент.

Раніше повідомляли, школярів і студентів відправляють на "дистанціонку": коли і як довго діти вчитимуться вдома.

Як повідомляв Знай.uа, школярі побилися після уроків через дівчину-правил вирішили не встановлювати: "Довелося везти до Палладін".

Знай.uа писав, у Мінсоцполітики розповіли, хто не отримає субсидії в 2022 році, повний список.