В Україні можуть суттєво обмежити діючі правила для областей, які перебувають у «жовтій» карантинній зоні. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України.

За його словами, МОЗ планує посилити карантинні обмеження для «жовтої» зони. Зокрема, розглядається варіант необхідності повного (дві дози) курсу вакцинації для персоналу та відвідувачів громадських закладів.

«Станом на сьогодні 50% дорослого населення столиці отримали дозу вакцини, разом із ними – і ще 8 регіонів України… Наразі понад 600 тисяч українців не дійшли по свою другу дозу вакцини, попри те, що час її введення вже надійшов», - зазначив міністр.

Наразі такі обмеження діють лише в «червоній» та «оранжевій» зонах карантину, так само, як і необхідність мати при собі сертифікат про повну вакцинацію та документ, що посвідчує особу для його підтвердження.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Одна доза за кордоном, дві - в Україні. Коли буде доступна функція генерування повноцінного сертифікату в «Дії»? Чому документи про вакцинації, зроблені в Європі, вважають недостовірними? Чи працюють над вирішенням цього питання? Хто відповідальний?», - запитують у коментарях до брифінгу українці.