У Міністерстві охорони здоров'я дали чітку інструкцію для тих випадків, коли людина відчуває перші симптоми зараження коронавірусом.

Відповідний пост розмістили на офіційній сторінці МОЗ у Facebook.

Всім відомо, що COVID-19 можна легко сплутати зі звичайним простудним захворювання. Симптоми досить схожі, але відмінності все ж є. Медики заявляють, що навіть якщо у вас є всі підстави припускати, що це ознаки ГРВІ, все ж варто зробити тестування на коронавірус, щоб виключити всі ризики.

До сімейного лікаря потрібно звернутися при виявленні перших симптомів застуди, а це:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • температура до 38,5
  • сильні болі в горлі,
  • нежить,
  • озноб, головні болі
  • слабкість і сонливість

Після огляду лікар дасть вам направлення на безкоштовне тестування, до результатів якого потрібно буде дотримуватися режиму самоізоляції і не відвідувати громадські місця.

"Симптоми COVID-19 можуть бути схожими на застуду та не мати специфічних ознак. Водночас тестування допомагає виявити хворобу. Після чого лікар призначить відповідне лікування, а пацієнту буде зрозуміло, що потрібно самоізолюватися", - написали в публікації.

Нагадаємо, МОЗ зареєструвало препарат для лікування коронавірусу: тільки для екстрених випадків

Як повідомляв Знай.uа, в МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза

Також портал Знай.uа писав, як захистити свою дитину від хвороби: у МОЗ назвали головні правила поведінки для дітей та підлітків