У Китаї з метою призупинити поширення Covid-19 вводять обмеження для громадян, які купують жарознижуючі препарати. Кожного зобов'яжуть проходити тестування на коронавірус, а тих хто відмовиться - чекає покарання. Про це пише bloomberg.

Уряд Китаю хоче максимально пригальмувати поширення вірусних інфекцій, зокрема коронавірус, не блокуючи найважливіше місто країни і приймає зимові Олімпійські ігри наступного тижня. У зв'язку з цим в Пекіні вводять нові правила, які стосуються людей, які купують ліки проти температури.

Коронавірус, скріншот з відео
Коронавірус, скріншот з відео

Так, якщо людина придбала в аптеці жарознижувальні, противірусні або Препарати від болю в горлі і кашлю, то вона повинна буде протягом 72 годин пройти тестування на коронавірус. Попередження про необхідність зробити тест будуть розсилати через Мобільний додаток, який Китай використовує для відстеження контактів і яке часто перевіряється, щоб дозволити вхід в громадські місця.

Для осіб, які не зробили тест протягом відведеного проміжку часу передбачені обмеження на пересування. Тобто людина опиниться вдома" під замком", без права відвідувати громадські місця.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

коронавірус, скріншот з відео
коронавірус, скріншот з відео

Варто відзначити, що влада Китаю вводить все більш суворі вимоги, оскільки вони намагаються стримати спалахи коронавірусу, які вразили місто перед зимовими Олімпійськими іграми і поширилися на три інші провінції.

Знай.ua писав, що глава МОЗ Віктор Ляшко радить готуватися до "червоних" нововведень.

Нагадаємо, що у МОЗ попередили українців про нову хвилю захворювань.

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.