У Міністерстві соціальної політики озвучили важливу новину для українських пенсіонерів. Так, з'явилася інформація, що громадяни віком старше 60-ти років зможуть витратити 1000 гривень за повний курс вакцинації на покупку лікарських засобів. Все це здійснюватиметься в рамках програми "єПідтримка".

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Пенсіонери в аптеці. Фото: КС
Пенсіонери в аптеці. Фото: КС
Пенсіонери в аптеці. Фото: КС

Так, з 24 січня українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн, які вони отримали в рамках програми "єПідтримка" за вакцинацію проти COVID-19, на придбання ліків в аптеках.

Відповідну постанову було прийнято 19 січня Кабінетом Міністрів України. Зокрема, постановою розширено дію програми "єПідтримка" на лікарські засоби.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Надано можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти, за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби, на придбання ліків за кошти програми "єПідтримка" в аптечних закладах та інтернет-аптеках.

Придбати можна буде виключно лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього, а не будь-які реалізовані в аптеці товари.

Наприклад, не можна буде придбати препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби або медичні прилади, такі як інгалятори, апарати для вимірювання тиску і т.п.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, не дотягне до прожиткового мінімуму? Якою в 2022 році буде пенсія українців після трьох етапів підвищення.

Як повідомляв Знай.uа, "Кожен зможе дізнатися...": українцям дозволять в "Дії" стежити за персональними даними.

Знай.uа писав, у Мінсоцполітики розповіли, хто не отримає субсидії в 2022 році, повний список.