А цього разу-пару хвилин дуже цікавої інформації про народжуваність в Україні, а також про те, як українці називають своїх дітей. На щастя, або може, на жаль - вже не дають ім'я "айфон" або "андроїд". Однак дівчаток називають Весна, а хлопчиків Бальтазар.

У 2021 році в українській столиці на світ з'явилося близько 30 тисяч малюків. Це кожен десятий з усіх народжених в Україні.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Часто батьки вибирають старовинні та екзотичні імена. Про те, яким іменам надають перевагу батьки в Україні розповіли журналісти одного з телеканалів.

Популярні в Україні імена, скріншот: YouTube
Популярні в Україні імена, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Серед найпопулярніших у столиці минулого року були - Софія, Марія, Злата, Соломія та Анастасія. Серед хлопчиків - Матвій, Тимофій, Артем, Максим і Дмитро.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube

Також дівчаткам давали імена - Архілія, Весна, Бель, Мрія, Іллінка, а серед народжених минулого року хлопчиків є Ілон, Клим, Бальтазар, Геріцій і Елеазар.

Варто нагадати нашим читачам той факт, що в Україні почала падати народжуваність, і вже наступного року може закритися приблизно 70 пологових відділень по всій країні. Торкнеться це тільки тих, де за рік народжується менше 150 дітей. Все тому, що вже почала діяти нова норма національної служби здоров'я.

Раніше повідомляли, аліменти платять не тільки батьки? У Мін'юсті пояснили, як карають матерів, які залишили дитину ні з чим.

Як повідомляв Знай.uа, після розлучення - чужі люди? Хто має право на утримання після розірвання шлюбу.

Знай.uа писав, як визначити походження дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі-поради від Мін'юсту.