Українських новонароджених тестуватимуть на 21 хворобу - так званий неонатальний скринінг. Про це повідомляє портал ТСН.

Зараз же в списку всього чотири. Зокрема, в майбутньому будуть діагностуватися і спінальна м'язова атрофія. На даний момент в нашій країні більше двохсот дітей мають такий діагноз.

На програму медичних гарантій в Україні виділено сто п'ятдесят сім мільярдів гривень, частина цих коштів підуть на тестування 21 хвороб для новонароджених. Це необхідно для того, щоб виявляти небезпечні захворювання на ранньому ЕТАПІ.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube

А ще парламент прийняв рішення про виділення трьохсот мільйонів гривень на закупівлю дорогих препаратів. У тому числі і на лікування СМА, яка є рідкісною генетичною хворобою і вкрай небезпечна для новонароджених дітей.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Зазначимо, що останнім часом в Україні збільшується кількість дитячих хвороб.

Раніше повідомляв Знай, у Києві готуються до встановлення 31-метрової ялинки: як виглядатиме головна красуня 2022 року

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.