Для всіх українців, які відповідально переймаються за свої комунікації за якими до житла йде газ, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що в "Школі молодого юриста" вирішили розповісти, в яких же випадках домогосподарству можуть відключити газопостачання.

Про це стало відомо завдяки новій публікації спільноти "Школа молодого юриста" в мережі Facebook.

Причини відключення газу вказано у розділі 7 розділу VI Кодексу газорозподільних систем.

Скрін, відео YouTube газ
Скрін, відео YouTube газ

І основними з них є: відключення газу за несплату; за бажанням споживача і за власною заявою; несанкціонований відбір природного газу або втручання в роботу газового лічильника; несанкціоноване відновлення газопостачання; ліквідація аварій або проведення ремонтних робіт; наявність заборгованості за несанкціонований відбір газу; відмова в наданні доступу оператору на об'єкт для перевірки газорозподільних систем і газового обладнання та інші причини.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Також на практиці хотілося б виділити такі причини для відключення як: відсутність договору або відмова від його укладення споживачем; відсутність у споживача документів про право власності на будинок, що унеможливлює укладення договору; борги сусідів у багатоквартирному будинку і просто нічим не обґрунтовані незаконні дії, такі як ліквідації триваючих роками аварій. Або примус споживача окремо укладати платіжний договір на обслуговування лічильників і газового обладнання.

Що робити, якщо вам відрізали газ?

Перш за все, потрібно з'ясувати причини відключення, вимагати акт про відключення, де вони вказані. Якщо акт відключення не дають, пишіть письмовий запит з вимогою письмової відповіді. Якщо немає відповіді, телефонуйте на гарячу лінію, вимагайте відповіді на запит.

Публікація "ШМЮ", скріншот: Facebook
Публікація "ШМЮ", скріншот: Facebook

Публікація "ШМЮ", скріншот: Facebook
Публікація "ШМЮ", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Мін'юст пояснив українцям, як повернути гроші після покупки квартири: можна навіть через три роки.

Як повідомляв Знай.uа, розписатися і продати держвласність не вийде? У Мін'юсті розповіли все про правила укладення шлюбів.

Знай.uа писав, як визначити походження дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі - поради від Мін'юсту.