Виробники молочної продукції звернулися до Володимира Зеленського. Текст повідомлення опублікували на сайті Асоціації Союзу молочних підприємств України.

Вони відзначають, що підвищення цін на газ з 2022 року призведе до того, що вся галузь виробництва молочної продукції зупиниться, що призведе до продовольчої кризи.

Зокрема, в заяві зазначено, що український бізнес сильно постраждав від девальвації гривні в 3,5, зниження митних обмежень для товарів з ЄС, а також ліквідація спеціального режиму ПДВ як найефективнішого інструменту підтримки сільського господарства, а також зростання цін на корми.

Молочна продукція, скріншот: YouTube
Молочна продукція, скріншот: YouTube

Нове зростання тарифів з 2022 року загрожує новою кризою. Адже підприємства не мають можливість перекрити величезні тарифи-купівельна спроможність населення не така велика. Крім того, торговельні мережі відмовляються перепідписувати нові договори, в яких передбачено значне зростання цін на молокопродукти.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Асоціація просить президента ввести пільговий тариф 32 тисяч грн за 1 тисячу кубометрів газу.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-19 в Україні перед робочим тижнем уходить у відпустку, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ за листопад 2021 року.

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.