Стало відомо про те, що в Казахстані оголосили траур за загиблими. Як виглядає зараз країна після перевороту.

Справа в тому, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив понеділок, 10 січня днем загальнонаціональної жалоби в Республіці. Про це стало відомо завдяки заяві прес-секретаря Токаєва Берика Уалі.

"У зв'язку з численними людськими жертвами в результаті трагічних подій у ряді регіонів країни президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прийняв рішення оголосити 10 січня 2022 року днем загальнонаціональної жалоби. Відповідний указ буде опублікований на сайті акорди", - заявив Уалі.

Всього загинуло 18 силовиків, і всього 164 протестувальників, а також затримали близько 5 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше був знайдений мертвим начальник поліції Жамбильської області Казахстану Жанат Сулейменов. Всього п'ять днів тому він став комендантом регіону.

Причиною смерті місцеві ЗМІ називають самогубство, адже проти нього було порушено кримінальну справу через те, що він залишив посаду, і це призвело до таких жахливих наслідків. Як все було насправді буде з'ясовано в ході розслідування.

Жанат Сулейменов, фото: вільне джерело
Жанат Сулейменов, фото: вільне джерело

В Алма-Аті нейтралізували два екстремістські осередки, члени яких брали участь у масових заворушеннях, а ще, в Алма-Аті та інших регіонах запрацював мобільний і стаціонарний інтернет, і місцеві можуть повернутися до звичайного життя.

Протести в Казахстані, фото: вільне джерело
Протести в Казахстані, фото: вільне джерело

Держсекретар Казахстану зазначив, що всі події, які відбулися в країні, це гібридна терористична атака для того, щоб здійснити переворот.

Протести в Казахстані, фото: вільне джерело
Протести в Казахстані, фото: вільне джерело

Також, в Нур-Султані запрацювали знову термінали для оплати банківськими картами, знову відкрилися магазини, і розважальні зони в торгових центрах.

Нагадаємо, що протести в Казахстані: 116 українців опинилися замкнені в місті Алмати, на аеропорт надії немає

Раніше повідомлялося, що зіловіки в Казахстані почали зачистку протестувальників: повідомляють про застрелену 4-річну дитину

Також, протести в Казахстані: мітингувальники підпалили будівлю президента, еліта вилетіла з країни приватними рейсами