У мережі розповіли про те, що зараз продовжує відбуватися в Казахстані. Що у громадян з Інтернетом, яка обстановка в банках і так далі.

Як відомо, з другого січня в країні відбуваються мирні мітинги, які в один момент переросли в масові заворушення з перестрілками і затриманнями.

Практично тиждень місцеві живуть в сильній напрузі, а виїхати або полетіти можливості не мають, так як банки і банкомати не працюють, а аеропорт захоплений.

У мережі навіть з'явився ролик, в якому показують, як пересуваються мітингувальники. Роблять вони це на конях, прямо по центру міста наводять суєту.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, протестувальники пограбували ломбард місцевого блогера на кілька мільйонів тенге. При цьому, дівчина всіляко їх підтримувала, виносила воду, давала їжу і ліки, але, вони вирішили її віддячити ось в такий спосіб.

Вночі в Алма-Аті була зроблена спроба захоплення прикордонної академії Комітету національної безпеки Казахстану. Начальник Академії убитий, як повідомляють місцеві ЗМІ. Під його керівництвом курсанти вели бої з радикалами, через що все і могло статися.

У Нур-Султані, до слова, Інтернет знову почав працювати, проте банки все ще не відкрили. Люди приходять щодня до відділень, щоб зняти хоча б трохи готівкових коштів, але, змушені читати одне і те ж оголошення.

В цілому, як кажуть місцеві, атмосфера в місті більш менш спокійна:

  • біля аеропорту чергують силовики, стоїть військова техніка;
  • у місті багато військових, поліцейських патрулів;
  • мирні жителі дотримуються комендантської години: з 23:00 до 07: 00 на вулицях нікого;
  • громадський транспорт працює;
  • відкрито багато кафе.

При цьому, по всій території Казахстану ввели критичний червоний рівень терористичної небезпеки. Залишається сподіватися, що у місцевих все гаразд, і скоро все налагодиться.

Нагадаємо, що на головній площі Казахстану влаштували АТО: в Мережу потрапили кадри "зачистки" з Алма-Ати

Раніше повідомлялося, що українці застрягли в Казахстані під час протестів: МЗС зробило термінову заяву про долю земляків

Також, еєреворот в Казахстані: протестувальники захопили лікарні - не пускають ні пацієнтів, ні медиків