У Казахстані під час зачисток протестувальників загинули діти. Про це повідомляє телеграм-портал Sputnik Казахстан

Як відомо, з другого січня в країні відбуваються акції протесту, які в один момент переросли в масові заворушення з перестрілками і затриманнями.

Скрін, відео YouTube протести в Казахстані
Скрін, відео YouTube протести в Казахстані

В Алмати та інших бунтівних містах не вщухають локальні вуличні бої, влада Казахстану продовжує зачистку мітингувальників, яких офіційно називають «терористами». Дороги усіяні трупами і спаленою технікою, повідомляють очевидці, передають місцеві ЗМІ і телеграм-канали.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За повідомленням дитячого омбудсмена Аружана Саїн, в 7 січня Алмати розстріляли автомобіль, в якому знаходилися діти: 4-річна і 15-річна дівчинка. Молодша сестра загинула на місці, старша отримала кульове поранення. Її прооперували, зараз дівчинка перебуває в реанімації.

Також цей же омбудсмен зазначив, того ж дня під кулі потрапив п'ятнадцятирічний підліток. Зараз лікарі борються за його життя. Батько дитини також знаходиться в лікарні.

Протести в Казахстані, фото: Супутник
Протести в Казахстані, фото: Супутник

За офіційними даними, в результаті зіткнень загинуло сто шістдесят чотири тисячі людей.

Нагадаємо, що захопили військову техніку і будівлі, міста палахкотять: цілу країну охопили протести, люди виставили жорсткі вимоги.

Як повідомляв Знай.ua, музикант потужно вдарив гімн України в центрі Санкт-Петербурга: "Забили і розірвали".

Також портал Знай.ua писав, що протести в Казахстані: мітингувальники підпалили будівлю президента, еліта вилетіла з країни приватними рейсами.