Нові правила працевлаштування, які затвердив президент Польщі Анджей Дуда, почнуть діяти приблизно в другій половині січня.

Глава Польської держави підписав низку змін до законів, що спрощують працевлаштування іноземних громадян, зокрема українців.

Про це поінформували на сайті Адміністрації президента Польщі 4 січня.

Скріншот з сайту президента Польщі
Скріншот з сайту президента Польщі

Отже, згідно з документами, громадян України та ще п'яти країн очікує низка змін у процедурі працевлаштування в Польщі. Нові правила:

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще
  1. Українці зможуть працювати в Польщі не 6 місяців, а два роки без дозволу на роботу, отримавши декларацію про доручення роботи.
  2. Відтепер від українців при подачі заяви на карту перебування, більше не зажадають наявність задокументованого місця проживання в Польщі і постійного джерела доходу. Замість цього буде перевірятися тільки, чи є у іноземця гарантована робота з зарплатою не нижче мінімальної.
  3. Підтвердити своє соціальне забезпечення українець зможе, надавши тільки договір працевлаштування із зазначеною зарплатою.
  4. До обставин, які не вимагають від громадян України видачі нової посвідки на проживання та роботу, внесена зміна посади при збільшенні зарплати.

Нові правила почнуть діяти через 14 днів після їх публікації в урядовому віснику, орієнтовно в другій половині січня.

Заробітчани. Фото: Запорізькі вісті
Заробітчани. Фото: Запорізькі вісті
Заробітчани. Фото: Запорізькі вісті

Нагадаємо, це новорічне диво? Десятки українців застрягли в Єгипті, людей виганяють з готелю - навіть крики не допомагають

Як повідомляв Знай.uа, українка накрала 670 тисяч гривень зі складу Amazon у Польщі, виносячи речі потроху

Також портал Знай.uа писав, що заробітчани застрягли на польському кордоні і не можуть дістатися додому на свята: 14 годин на холоді, без нормальної їжі і води