Користуючись популярністю покупок через інтернет, аферисти вигадують нові схеми, аби нажитися на українцях. Як не стати жертвою шахраїв, з’ясовували журналісти програми «Гроші» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

«Отримай винагороду — 317 000 тисяч, але спочатку придбай крем»: банальна схема, на гачок якої не один рік потрапляють тисячі українців. В Інтернеті безліч платформ, які надсилають повідомлення про грошові виграші. Для того, аби отримати кошти, переможцю необхідно придбати будь-який товар на їхньому сайті.

На сайтах таких платформ продають товари для побуту та різноманітні гаджети за завищеною ціною. Наприклад, один комплект засобів для гігієни коштуватиме близько 600 гривень, хоча його реальна ціна в магазинах значно менша.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Проте покупка одного засобу зовсім не гарантує отримання грошового призу. Придбавши товар, переможець отримує повідомлення про те, що треба зробити ще одну покупку в онлайн-магазині, і так по колу. Таким чином, ці магазини заробляють на тому, що продають товари з великою націнкою.

Журналістам програми «Гроші» вдалося з’ясувати, що в реальному житті цих компаній не існує, є лише бренд — онлайн-ресурс. На сайті з правилами акції зазначено, що за ним стоїть ТОВ «Мейл Сервіс» в яку входять клони: «Prizeme», «Імідж клуб», «Пошторг», «Родинний клуб». За юридичною адресою компанію знайти не вдалося.

Юристи наголошують, аби вберегтися від шахраїв, необхідно уважно перевіряти платформу, яка проводить розіграш, знайти офіційний сайт, ретельно вивчати правила акції, а також не повідомляти свої особисті дані.

Нагадаємо, Укрзалізниця "яскраво" привітала українців з новорічними святами - іскри летіли як від феєрверку: "Підготовка до 2222 року"

Як повідомляв Знай.uа, в Україну завозять тисячі бракованих петард і феєрверків, під загрозою діти - "опіки, травми рук, очей та обличчя"

Також українських заробітчан грабують у Польщі: найпопулярніші схеми обману.