Для великої кількості громадян України з'явилися доволі цікаві і важливі новини. Справа в тому, що посол України в Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова озвучила критерії, яким повинна відповідати Україна, щоб дати старт процесу поки тільки можливого отримання безвізового режиму з землею "вільного світу".

Про це стало відомо завдяки інтерв'ю Оксани Маркарової для "Радіо Свобода", уривок з коментарем про безвіз з США якого вже доступний в мережі YouTube.

Оксана Маркарова, скріншот: YouTube
Оксана Маркарова, скріншот: YouTube

"Я коли їхала до США, говорила, що це буде моя мрія і мета - наблизитися до безвізового режиму. Дуже чітко, з одного боку, зрозуміло, яким критеріям країна повинна відповідати для того, щоб отримати безвізовий режим", - зазначила дипломат.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Маркарової, це стосується, зокрема, таких питань, як захист кордонів і обмін інформацією між країнами. Окремим критерієм дипломат виділила відсоток відмов за туристичними візами і як часто українці за ними нелегально залишаються в США.

"Це стосується як і питань всередині країни, так і захисту кордонів, обміну інформацією між нашими країнами, як швидко ми повідомляємо про наші втрачені або вкрадені паспорти - є такий перелік конкретних питань. І є, звичайно, критерії, які стосуються відсотка відмов за туристичними візами. Як часто громадяни України, коли їдуть туристичними візами, залишаються нелегально в країні. Ось над цими показниками нам треба працювати, щоб вони були в рамках тих показників, після яких це питання може бути політично обговорене між двома країнами. Ми це питання постійно піднімаємо, і для мене це безумовно пріоритет", — розповіла Маркарова.

Щодо обміну інформацією дипломат зазначила, що Україна і США підписують документи, які в майбутньому допоможуть з цим питанням. Посол підтвердила, що питання безвізу з США - це питання внутрішньої роботи в Україні.

"Тому над цими питаннями і Міністерство закордонних справ дуже активно працює, і інші органи також", - підсумувати Оксана Маркарова.

Раніше повідомляли, українських заробітчан масово грабують у Польщі: найпопулярніші схеми обману.

Як повідомляв Знай.uа, ожеледиця спровокувала масштабні ДТП перед Новим роком: десятки машин склалися на трасі в доміно.

Знай.uа писав, українка накрала 670 тисяч гривень зі складу Amazon в Польщі, виносячи речі потроху.