У Міністерстві юстиції України нагадують, що в у нас в країні шлюбний вік для чоловіків і жінок встановлюється у віці 18 років. Особи, які бажають зареєструвати шлюб, повинні досягти шлюбного віку в день реєстрації шлюбу.

За заявою особи, яка досягла 16 років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Про це відповідально нагадує прес-службі Мін'юсту в мережі Facebook.

Укладання шлюбу, фото: uainfo.org
Укладання шлюбу, фото: uainfo.org

Шлюб в Україні ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Примус жінки і чоловіка до шлюбу не допускається. Не менш важливою умовою при одруженні є встановлення спорідненості.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Стаття 26 Сімейного кодексу чітко встановлює коло осіб, які не можуть перебувати у шлюбі між собою:

- особи, які є родичами прямої лінії споріднення;

- рідні (повнорідні, неповнородні) брат і сестра. Повнорідні брати і сестри, які мають спільних батьків. Неоднорідні брати і сестри, які мають спільну матір або спільного батька;

- двоюрідні брат і сестра, рідні тітка, дядько і племінник, племінниця;

- усиновлювач і усиновлена ним дитина (шлюб між ними може бути зареєстрований тільки при скасуванні усиновлення);

- за рішенням суду може бути надано право на шлюб між рідною дитиною усиновителя та усиновленою нею дитиною, а також між дітьми, усиновленими нею.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, як визначити походження дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі - поради від Мін'юсту.

Як повідомляв Знай.uа, думали, що навіть тиждень не витримають один одного: пара прожила разом 80 років жодного разу не посварившись.

Знай.uа писав, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.