Стало відомо, коли почнуться весняні та літні канікули в українських школярів в 2022 році.

Більшості навчальних закладів України готові прийняти школярів після зимових канікул вже в понеділок, 10 січня. Третя чверть навчання триватиме 11 тижнів, після чого запланований тиждень весняних канікул. Літні канікули, згідно з планом, триватимуть три місяці.

Шкільні канікули odnews.info
Шкільні канікули odnews.info

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України, передали в "Парламент.uа"

Для канікул у 2022 навчальному році, Міносвіти затвердило такі дати:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
  • Весняні канікули - з 28 березня по 3 квітня 2022 року;
  • літні канікули - з 1 червня по 31 серпня 2022 року.

Варто відзначити, що дати можуть зміщуватися. Але, в цілому тривалість канікул не повинна перевищувати 30 днів, не рахуючи літнього періоду.

Діти в школі, osvitoria
Діти в школі, osvitoria

Точні терміни канікул можуть коригуватися в адміністраціях навчальних закладів. При цьому є вимоги щодо кількості навчальних годин.

  • Початкова школа (1-4 класи) - 720 годин,
  • гімназія (5-9 класи) - 890 годин,
  • ліцей (10-11 класи) – 1110 годин.

Крім офіційних канікул, у школярів будуть додаткові вихідні в березні. Це пов'язано зі святом 8 березня, який в 2022 році пройде у вівторок. У зв'язку з цим, понеділок, 7-е число також буде вихідним днем. Відпочивати, як діти, так і дорослі будуть чотири дні, з 5 по 8 березня, але субота, 12-е число, буде робочим днем.

Нагадаємо, 20 метрів мотузки, цвяхи і гостра палиця: українців попередили про близьку небезпеку - лід дійде до 15 сантиметрів

Як повідомляв Знай.uа, топ скандальних законів, прийнятих в 2021 році: нові штрафи в 10 тисяч, "вето" на сигарети і подарунок органів через "Дію"

Також портал Знай.uа писав, що Олена Зеленська відзвітувала про те, що зробила за 2021 рік для маленьких українців: "Міняємо культуру"