Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, що потрібно зробити та про що подумати перед Різдвом. Відповідне повідомлення-проповідь він розмістив на своїй особистій сторінці в соцмережі Facebook.

Він нагадав, що Різдво Христове не було раптовим випадковим явищем, а стало підсумком тривалого шляху приготування людства до пришестя Спасителя.

«Різдво Христове відбулося не як міфічна поява божества, про які в давнину чимало оповідали язичники в міфах, але як реальна подія. Настільки реальна і винятково важлива, що від неї починаючи з 6-го століття навіть стали вести літочислення, яке поступово набуло значення всесвітнього стандарту», - уточнив священнослужитель.

Скрін, Facebook Епіфаній
Скрін, Facebook Епіфаній

«Творець, піддавши осудженню гріх перших людей, водночас дав їм і їхнім нащадкам надію, що стан рабства злу, їхня підвладність смерті не триватимуть навічно. Що хоча тепер змій і спокусив людину, через що вона порушила заповідь Божу і впала у прірву страждань, але у належний час від обраної Діви народиться Той, Хто зітре голову змія, тобто переможе гріх і смерть», додав він, наголосивши, що це пророцтво передавалося від покоління до покоління.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут
Показати ще

На його переконання, праведниками минулого керувала «не абстрактна, узагальнена віра у «вищі сили», в те, що «щось таке є над нами». Але віра в реально існуючого, живого, особистісного Бога, довіра Його слову, Його обіцянкам і повелінням».

Приготування святкування Різдва Христового полягає в тому, щоб усвідомити дві важливі істини, пов’язані з вірою.

Митрополит Епіфанія, скріншот: Facebook
Митрополит Епіфанія, скріншот: Facebook

Першою істиною є те, що історія людства – це не сукупність хаотичних випадковостей, оскільки Бог спрямовує історію людства, спонукаючи його боротися зі злом.

«Ми, як християни, повинні черпати натхнення і зміцнення у вірі для нинішніх часів. Як старозавітні люди очікували на Різдво Сина Діви, на прихід у світ Месії, так ми очікуємо на Друге пришестя Христове, на загальне воскресіння і Страшний Суд та на життя вічне», - нагадав митрополит.

Друга істина в тому, що навіть речі, нам незрозумілі, у Бога мають сенс і значення.

Молитва за дітей, кадр з відео
Молитва за дітей, кадр з відео

«Тож коли ми зараз стикаємося з тим, що нас тривожить своєю невідомістю, коли бачимо задуми новітніх фараонів та іродів, спрямовані проти правди, і коли як люди не знаємо, чим це завершиться – віра має утверджувати нас в усвідомленні того, що Бог все спрямовує до блага… Лише через правдиву віру і для кожного з нас Різдво Христове буде не просто одним із «зимових свят», як сталося це для багатьох, але джерелом спасіння і вічного життя», - пояснив Епіфаній.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, як позбутися гніву і брудного лихослів'я на прикладі Апостола Павла: "Зберігати чистими серця і уста..."

Як повідомляв Знай.uа, єдиний шлях до прощення гріхів: як і коли правильно читати молитву "Отче наш"

Також портал Знай.uа писав, що митрополит Епіфаній підказав, як правильно закінчити рік, щоб зробити крок у "нову" главу життя: "Подякуйте Богові за все..."