Митрополит Епіфаній, очільник Православної Церкви України, дав інтерв’ю каналу DetectorUA. Він висловився про наболілі проблеми з Росією, про взаємини з Московським Патріархатом, про необхідність духовної освіти у школах.

Зокрема, щодо уроків християнської етики в загальноосвітніх закладах митрополит поскаржився, що «є деякі сили в Україні, які говорять, що не можна пускати релігійні знання в школу».

На думку Епіфанія, такий предмет навчав би дітей «добру» замість тих цінностей та новітніх поглядів, які церква вважає шкідливими.

«Краще будувати храми і викладати дітям добро, аніж відкривати в’язниці, виправні колонії, наркологічні диспансери… Чому не можна викладати добро у школі? Бо зло протидіє, і воно буде протидіяти. А ми хочемо цьому запобігти», - стверджує священнослужитель.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

З приводу історичної справедливості та стосунків із Москвою він нагадав про «перший київський Кремль».

«Бо саме тут, на київських пагорбах, проповідував святий апостол Андрій Першозваний, саме тут, у Києві, відбулося хрещення Руси-України… Зараз вони називають це «єдіной купєлью», але їхня історія пішла саме звідси – з Києва», - додав Епіфаній.

Церква, Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ
Церква, Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ

«Ми не прагнемо війни з Росією. Ми хочемо бути дружніми народами, і з боку нашого народу немає чогось негативного власне стосовно російського народу. Але ми хочемо бути незалежними, бути господарями у своєму домі. Ми не хочемо, щоб так званий «старший брат» задушив нас у своїх «люблячих обіймах». Давайте будемо співіснувати, але на рівних правах… Ви все перейняли, забрали, переписали, переробили на свій лад», - наголосив очільник ПЦУ.

Митрополит також сподівається, що ввірена йому Церква зможе поширити свій вплив на Схід та окупований Росією Крим.

«Ми робимо все від нас залежне, щоб Церва на Сході розвивалася, навіть в таких складних умовах», - резюмував Епіфаній.

Нагадаємо, вартість доставки посилки на Новій пошті виросла дорогою до клієнта: "Вже зовсім знахабніли". Клієнт поскаржився на Нову пошту

Як повідомляв портал "Знай.ua", Алла Мазур застерегла батьків від популярного батончика: ви купуєте це в аптеці своїм дітям. Алла Мазур назвала небезпечний батончик, який точно купують для своїх дітей батьки, вважаючи корисним

Також "Знай.ua" писав, Vodafone самовільно під'єднав клієнту послугу й двічі зняв за неї гроші: "Відповідь просто вбила". Українець стверджує, що двічі втрачав кошти при поповненні пакету