Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, що потрібно зробити перед Новим 2022 роком.

Відповідний пост він розмістив на своїй особистій сторінці в соцмережі Facebook.

Як пояснив Митрополит, для кожної людини рік - це великий відрізок часу, який нам усім відвів Бог. І щоб почати нову главу свого життя, потрібно виконати роботу над помилками, виправивши огріхи минулого і проаналізувати все, що ми залишаємо після себе.

"Кожен новий рік – це наш черговий "білий аркуш". Саме тому перед тим, як розпочинати нову "главу" нашого життя, ми на мить ніби зупиняємося, щоби зібратися з думками, з силами, озброїтися усім необхідним, виокремити важливе, залишити побічне в минулому – і з надією зробити крок у майбутнє", - написав Епіфаній.

Митрополит Епіфаній, фото Фейсбук
Митрополит Епіфаній, фото Фейсбук

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Перш ніж будувати плани на наступний рік і загадувати бажання на своє благополуччя в майбутньому, варто обов'язково подякувати Всевишньому за все, що він зробив для нас. Також варто сказати "дякую" близьким, які з нами, за їжу на нашому столі і дах над головою.

"Перед тим, як будувати плани на прийдешній рік, обов’язково подякуйте Богові за все, що Він послав нам. А дякувати є за що. За красу природи і живе довкілля, за свободу, право вибору, за всі дари і благодіяння, які ми звершували та приймали. Дякуймо і за спогади, за досвід, випробування, виклики, часом навіть втрати і поразки, які зробили нас сильнішими, дали нам щось зрозуміти, зміцнили нас духовно. Спасибі, Господи, за все!" - підсумував митрополит.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, як позбутися гніву і брудного лихослів'я на прикладі Апостола Павла: "Зберігати чистими серця і уста..."

Як повідомляв Знай.uа, єдиний шлях до прощення гріхів: як і коли правильно читати молитву "Отче наш"

Також портал Знай.uа писав, що митрополит Епіфаній порадив, як правильно замолити гріхи перед Новим роком: "Нехай ліва рука не знає, що робить права"