Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній напередодні святого Миколая розповів українським батькам, що дарувати дітям та як потрібно проводити свято.
Про це Епіфаній написав на своїй сторінці у фейсбук.
Зараз День святого Миколая одне з найтепліших та найзатишніших сімейних свят в Україні. Воно зберегло у собі українські традиції та залишилося однією з дат, що об'єднують для нашого народу.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

Напередодні свята Епіфаній вирішив звернутися до українських батьків. Він зазначив, що подарунки це звісно добре, однак це свято більше про стосунки між людьми.

"Не "відкуповуйтеся" від дитини дорогими подарунками, але даруйте їй тепло своєї душі: спілкуйтеся, обіймайте та цілуйте, навчайте добра та наставляйте на праведний шлях", - зазначив Епіфаній.

Важливо навчати дітей не лише бути вдячною за подарунки, а вміти зробити презент близькій людині чи навіть незнайомцю. Епіфаній наголосив, що однією з найбільших християнських чеснот є уміння віддавати, не вимагаючи нічого натомість.
Важливо пояснити дитині, що подарунки бувають не лише матеріальними. А любов і турбота значною мірою виражаються не стільки у матеріальних цінностях, а у вчинках.

Митрополит Эпифаний, фото: Facebook
Митрополит Эпифаний, фото: Facebook

"Навчіть свою дитину так само піклуватися про інших людей та допомагати їм, даруючи свою любов та підтримку. Наприклад, ви можете разом придумати, як допомогти одиноким стареньким сусідам, розрадити їхню самотність і привітати їх зі святом", - каже Епіфаній.

У цей день розкажіть дитині історія свята. Адже Миколай - не вигаданий міфічний персонаж, а цілком реальна історична постать, яка своїми добрими вчинками змінила життя багатьох людей. А головне, каже Епіфаній, не варто залякувати дітей "різочками".

"Не погрожуйте дитині, що "святий Миколай принесе різочку" за її нечемну поведінку. Фізичне покарання рідко приносить добрі плоди, але може стати причиною для очерствіння серця та формування жорстокості в дитині. Адже найбільшим зразком для наслідування для своєї дитини є саме ви", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, день пророка Авакума - 15 грудня: що потрібно зробити жінкам від безсоння дітей, і прикмети

Також Знай писав, що подарувати мамі на Новий Рік 2022: найкращі варіанти сюрпризів від синів і доньок

Раніше Знай писав, подарунки на замовлення, легкий стіл і гості на порозі: як не витратити всі гроші на новорічні свята