За інформацією Міністерства юстиції України, щорічна на матеріальну допомогу (субсидію-ред.) зі сплати ЖКП розраховує дуже велика кількість громадян. Проте щоб все таки її отримати, їм необхідно дотримати визначені в законодавстві критерії, зокрема - не мати аліментної заборгованості.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Мін'юсту в мережі Facebook.

Субсидія, скріншот: YouTube
Субсидія, скріншот: YouTube

"Є борги - немає субсидії! Таке застереження передбачено постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України" від 14.08.2019 року № 807.

Аліменти, фото: Знай.ua
Аліменти, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Отже, згідно з положеннями цього нормативно-правового акта, субсидія не надається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, за даними Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua), які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про утримання аліментів понад 3 місяці.

Однак ця норма має своє виключення і не стосується осіб, які є алко - або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря, осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або утримання під вартою.", - повідомляють в Мін'юсті.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у яких випадках не можна вакцинуватися проти коронавірусу: пояснення МОЗ.

Як повідомляв Знай.uа, від 2500 до 4000 гривень: українським студентам підвищать стипендію вже через місяць.

Знай.uа писав, в українців можуть зажадати субсидію назад: в Мінсоцполітики назвали тих, хто в зоні ризику.