Мешканця Хмельниччини засудили за несплату аліментів до тюремного ув’язнення. Чоловік потрапив у в'язницю , бо заборгував виплати своїй доньці, повідомили у Міністерстві юстиції України.

Як зазначається, за злісне ухилення від сплати аліментів на утримання дитини та за ухилення від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт хмельничанина засуджено до одного року і шести місяців позбавлення волі.

Спочатку суд постановив, що 41-річний батько зобов’язаний сплачувати аліменти на утримання своєї неповнолітньої доньки.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

Однак чоловік спробував ухилитися від виконання цього обов’язку, і суд притягнув його до адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт із можливістю відрахувань отриманих коштів на погашення заборгованості.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Та навіть це не змусило чоловіка дбати про свою дитину, а на суспільно корисні роботи він не з’являвся. Тоді, за принципової позиції сторони обвинувачення, Хмельницький міськрайонний суд постановив засудити чоловіка до реальної міри покарання.

«От би ви до всіх такі міри приймали. А це лише одиничний випадок. Візьміться до виконання всіх злісних неплатників», «Притягуєте тільки жінок, а батьки як ходили, так і ходять вільно, і ще плодять дітей», - пишуть у коментарях люди.

Раніше ми писали про те, що українцям обіцяють зростання економіки в 2022 році: що буде з доларом і скільки витратять на медицину і освіту. В цілому витрати заплановані на рівні 1441 млрд грн або плюс 100 млрд (+7,4%), до початкових планів на цей рік.